onsdag 10 augusti 2011

Mr Clarinet av Nick Stone

Vill tipsa om en mycket bra bok som är väl värd att fängslas av i dessa svala sommarkvällar när regnet smattrar mot rutan eller varför inte när solen steker. Jag lovar er att oavsett väder kommer ni inte kunna släppa denna guldklimp ur händerna, det vill jag lova!

I boken får man följa Max Mingus, en före detta polis, som efter att ha suttit av sitt fängelsestraff efter att ha dödat två barnamördare får ett uppdrag som han inte kan tacka nej till.

Han reser till Haiti där han skall lösa fallet på den kidnappade pojken Charlie Carver, som har varit försvunnen i tre år. Allain Carver utlovar tio miljoner dollar till den som hittar hans son. Max Mingus dras in i en invecklad historia som involverar landets mest mäktigaste personer och där landets vidskeplighet och voodookultur utgör en myt om att pojken har förts bort av den mystiska Mr Clarinet. En man som genom trolldom och magi ligger bakom flera barns försvinnande i landet. Haiti är ett land med egna lagar och regler, och väl inne i arbetet visar det sig att de som försökt hittat pojken för Max är antingen döda eller önskar att de blivit det.

Max åker till Haiti med målet att hitta Charlie Carver, död eller levande, och sätta fast de som kidnappat honom. Vem är egentligen Mr Clarinet? Är denne inblandad i kidnappningen? Vad har hänt med alla de försvunna barnen?

Mr Clarinet är Nick Stones deckardebut. Boken griper verkligen tag i en och man försjunker in i kidnappningsdramat där man läser kapitel efter kapitel utan att spänningen försvinner. Boken faller mig väl i smaken då man aldrig vet vad som väntar trots att man gnuggar geniknölarna och försöka lista ut hur historien skall sluta. Nick Stone gör mig inte besviken, spänningen håller i sig till den sista sidan och han lämnar inga lösa trådar utan väver samman allt oroligt väl! Det enda jag kan säga till er är: Läs boken!

Inga kommentarer: